<
НОВИНИ ДНЯ: Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погода  До України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні F-16, - Євлаш  24 травня подекуди короткочасні дощі та грози, вдень до +26°  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Україна
20.08.2022 3049

Соціолог розповів, куди подівся проросійський виборець

Після початку війни проросійські виборці і прихильники Радянського Союзу в Україні причаїлися. Вони поки не знають, за кого їм голосувати.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав директор Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович.

"Ці люди в соціології частково підживили якусь когорту старих політиків, але дуже частково. В основному вони пішли до тих, хто не піде на вибори, не знають, за кого голосувати. Вони відсторонилися", - сказав він.

За його словами, люди, які все життя були прихильниками Радянського Союзу, поки не можуть визначитися

"Ці люди не хочуть і не можуть, це майже неможливо відразу взяти і визнати, що ти помилявся. І вони залишаються там, вони причаїлися, вони зміняться, вони точно ніколи не стануть проросійськими, тому що як ти можеш агітувати за Росію в державі, яку Росія знищувала весь цей час, це неможливо", - вважає Антипович.

Соціолог навів приклади заяв мера Кривого Рогу Юрія Вілкула і колишнього мера Харкова Михайла Добкіна. "Так, це публічні заяви про те, як вони змінили своє ставлення до Росії, але це все одно приклади. Нехай вони навіть десь показові, показушні, Вибачте, я не знаю, наскільки вони щирі, але я знаю, що іншого в цій державі вже не буде і дуже довгий період не буде", - сказав він.

Антипович упевнений, що проросійські сили на виборах "нікуди не проскочать". "Їх просто заб'ють палицями на підході до Верховної Ради. А плюс отримають ще ті, хто їх допустив до цих виборів, це перше. І приклади, що робили з мародерами на початку в березні-квітні, просто прив'язували до стовпів, я думаю, це мало б бути в Україні тотально. І я б навіть правоохоронні органи закликав би не суперечити волі народу в таких питаннях, якщо воно обґрунтоване, якщо це стосувалося умовного ворога", - додав він.

Оценка материала:

3.67 / 3
Соціолог розповів, куди подівся проросійський виборець 3.67 5 3
Політика / Україна
20.08.2022 3049
Еще материалы раздела «Україна»