<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Європа
20.08.2022 702

Українським біженцям доведеться платити податки в Польщі

Незабаром термін перебування багатьох українських біженців у Польщі перевищить 183 дні. Після закінчення цього терміну вони будуть змушені платити в країні податок на дохід фізичних осіб (ПДФО).

pixabay_nalog_1_650x410_20.08.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Gаzeta Prawna.

Згідно з польським законодавством, українці повинні заплатити ПДФО не пізніше 20 числа наступного місяця, після місяця, в якому перебування в Польщі перевищило 183 дні. Причому виплачувати його доведеться з доходу, отриманого з початку перебування в Польщі.

На практиці це означає, що у вересні деяким українцям доведеться заплатити податок за останні пів року. Податками обкладаються, в тому числі і кошти, отримані з-за кордону.

Таким чином, українці, які працюють віддалено на українські компанії, також повинні оплачувати податки в Польщі. ПДФО, сплачений в Україні, не зможе бути зарахований в рахунок польського податку.

Раніше ми писали, що у Польщі почали приймати заявки від українців на отримання фінансової допомоги для школярів, які навчаються в цій країні.

Також повідомлялося, що Рада підтримала закон про особливі гарантії для громадян Польщі. Поляки зможуть перебувати на території України протягом 18 місяців після прийняття закону і користуватися всіма правами і свободами, як і громадяни України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українським біженцям доведеться платити податки в Польщі 5.00 5 2
Політика / Європа
20.08.2022 702
Еще материалы раздела «Європа»