НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Політика
Світ
20.08.2022 421

Китай закупив рекордний обсяг російського вугілля з великими знижками після ембарго ЄС

Імпорт вугілля Китаєм з Росії підскочив на 14% в липні в порівнянні з минулим роком до найвищого рівня як мінімум за п'ять років. Китай купував вугілля зі знижкою, а західні країни відмовилися від російського вугілля через вторгнення Москви в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Минулого місяця Китай ввіз з Росії 7,42 млн тонн вугілля, свідчать дані Головного митного управління Китаю. Це був найвищий місячний показник з моменту початку збору порівнянної статистики в 2017 році: в порівнянні з 6,12 млн тонн в червні і 6,49 млн тонн в липні 2021 року.

Західні країни уникали поставок з Росії напередодні ембарго Європейського Союзу на російське вугілля, що вступило в силу 11 серпня і спрямованого на скорочення доходів Кремля від енергоносіїв у зв'язку з його лютневим вторгненням в Україну.

Деякі китайські трейдери очікують, що в четвертому кварталі в Китай надійде більше російського вугілля, коли комунальні підприємства на півночі Китаю створять запаси на зимовий опалювальний сезон.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай закупив рекордний обсяг російського вугілля з великими знижками після ембарго ЄС 5.00 5 1
Політика / Світ
20.08.2022 421
Еще материалы раздела «Світ»