НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
21.08.2022 1495

Жданов прогнозує, що за два тижні ЗСУ можуть змусити окупантів відступати з півдня

На півдні України правобережне угруповання російських окупаційних військ фактично перебуває у вогневому мішку.

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що одного-двох тижнів достатньо для того, щоб знизити бойовий потенціал російських військ та довести до ситуації залишення ними позицій на півдні. Зокрема, у Херсонській області.

Таку думку експерт висловив в інтерв'ю сайту ТСН.ua.

Жданов наголошує, що наразі добре складаються обставини для того, щоб Збройні сили України змусили російських окупантів відступати на підвні.

"Ми сьогодні можемо планомірно і послідовно виносити всю логістику (ворога - Ред.), що буде дуже сильно впливати на боєздатність частин. Коли у них розпочнеться боєприпасний голод, паливно-мастильні матеріали і продовольство будуть закінчуватися, це угруповування може втратити свою боєздатність. Тоді ми можемо запропонувати їм здатися у полон або відступати. Такий варіант можливий. На мій погляд, одного-двх тижнів достатньо для того, щоб знизити бойовий потенціал російських військ", - висловився Олег Жданов.

Нагадаємо, російський публіцист Андрій Піонтковський вважає, що визволення ЗСУ Херсона боляче вдарить не лише по рейтингу російського диктатора Володимира Путіна, а й по його авторитету серед своїх. Це може призвести до його відставки, або й до фізичного знищення.

Оценка материала:

5.00 / 3
Жданов прогнозує, що за два тижні ЗСУ можуть змусити окупантів відступати з півдня 5.00 5 3
Політика / Україна
21.08.2022 1495
Еще материалы раздела «Україна»