<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВР  Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW  21 травня по всій Україні стане ще тепліше  Звіт Пентагону вказав на сильні та слабкі сторони ЗСУ  Опозиція РФ заговорила про "програш" Заходу у війні Путіна та описала страшний сценарій для України  У Росії дефіцит пального через удари по НПЗ, їй допомагає Білорусь, - ЦНС  В Україну йде перша спека: синоптик дала прогноз прогноз на 21 травнявсі новини дня
Політика
Україна
21.08.2022 442

Окупанти продовжили “вихідні” для українського персоналу ЗАЕС, – ГУР

Представники окупаційного керівництва Запорізькою атомною станцією продовжили “короткотривалі вихідні” для українського персоналу.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

На відміну від попереднього розпорядження, тепер це стосується також оперативних чергових. При цьому, тривалість “вихідних” не уточнюється.

Натомість на станцію повернули частину представників “Росатому”.

Також на ЗАЕС залишається контингент окупаційних військ та велика кількість зброї та боєприпасів.

“Ці заходи можуть свідчити про намір окупантів відключити станцію від українських електромереж та живлення – так зване “виведення в нуль”. В такому разі станція на певний період часу залишиться без електроживлення. Аварійне електропостачання здійснюватиметься за рахунок дизельних підстанцій”, – зазначили у ГУР.

Це створює потенційну небезпеку, оскільки збільшується імовірність виникнення критичних ситуацій, що “схоже, і є головною метою умисних дій російських окупантів на українському ядерному об'єкті”.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти продовжили “вихідні” для українського персоналу ЗАЕС, – ГУР 5.00 5 1
Політика / Україна
21.08.2022 442
Еще материалы раздела «Україна»