<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Україна
21.08.2022 410

В Україні створять повний мартиролог жертв російської агресії, - Зеленська

В Україні з'явиться повний мартиролог жертв російсько-української війни серед цивільного населення.

Про це заявила Олена Зеленська, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram першої леді України.

Проект отримав назву "Закриті очі". Головне завдання мартиролога - зберегти пам'ять про загиблих українців.

"Зараз тут більше двох тисяч імен. Кожне ім'я - невимовний біль. "Загинула разом з сином при обстрілі", "загинув від мінометного обстрілу у власному дворі", "викрадений з дому і розстріляний". Жах, коли бачиш три однакових прізвища поспіль, розумієш: загинула вся сім'я", - підкреслила Зеленська.

У мартиролозі можна самостійно додати інформацію про загиблу людину. Передбачається, що свідчення такої кількості жертв допоможуть досягти справедливості: щоб міжнародна спільнота визнала Росію державою-спонсором тероризму.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні створять повний мартиролог жертв російської агресії, - Зеленська 5.00 5 1
Політика / Україна
21.08.2022 410
Еще материалы раздела «Україна»