<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачне печиво з какао  Якого числа Яблучний, Медовий та Горіховий Спаси 2024 року: запишіть собі нові дати святкування  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Як Росію примусять заплатити за війну – The New York Times  Як приготувати вишневий клафуті  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Не тільки ТЦК. Хто де і як може перевіряти військово-обліковий документвсі новини дня
Політика
Україна
22.08.2022 453

Напад з території Білорусі був "ножем у спину" – Данілов

Військове керівництво Білорусі за декілька днів до повномасштабного вторгнення запевняло, що наступу на Україну з їхньої території не буде.

23e01f969b85af67cc920a1db64439ed_22.08.22

До війни готувалися і заздалегідь відпрацювали багато питань — на рівні рішень Ради нацбезпеки та оборони. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю виданню "Бабель" заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Пояснюю, чому для нас це був удар ножем у спину. За декілька днів до повномасштабного вторгнення було пряме спілкування нашого міністра оборони з міністром оборони Білорусі. Він гарантував, давав слово генерала, офіцера, що такого (загрози з території Білорусі – ред.) не буде", — сказав Данілов.

З його слів, наступного дня голова Державної прикордонної служби України спілкувався зі своїм білоруським колегою на цю тему, і той його теж запевнив на 100%, що наступу не буде.

"Взагалі у нашому розумінні ситуації дійсно не було уявлення саме про такий формат війни. Ми очікували, що може бути донецький, луганський напрями. Як варіант — харківський, але такої агресії, як 24 лютого, ми не очікували, розумієте?" — сказав він.

Нагадаємо, 19 серпня Лукашенко знову запевнив, що не буде нападати на Україну.

"Ви не думайте, що я тут планую якийсь напад, ось Україну бомбитимемо з території Білорусі і так далі. Немає в мене жодного бажання, щоб ваші та мої діти воювали. Для чого? Нам треба втихомиритися. Ніяка Україна не воює сьогодні. Сьогодні з Росією воює весь блок НАТО та Америка насамперед", - сказав Олександр Лукашенко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Напад з території Білорусі був "ножем у спину" – Данілов 5.00 5 1
Політика / Україна
22.08.2022 453
Еще материалы раздела «Україна»