НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2022 460

ООН створила комісію для розслідування теракту в Оленівці, – CNN

ООН підготувала групу фахівців, які займуться встановленням фактів загибелі близько 50 українських військовополонених в колонії в окупованій Оленівці.

Про це повідомляє CNN із посиланням на речника генсека ООН Стефана Дюжарріка.

“Організація Об'єднаних Націй має команду зі встановлення фактів, яка готова розслідувати напад на українську в’язницю в Оленівці”, – інформує видання.

Дюжаррік зазначив, що комісія поки не може зайнятися розслідуванням на місці події, оскільки ситуація навколо колонії в Оленівці продовжує залишатися небезпечною для візиту без відповідних гарантій від України та Росії.

До групи фахівців увійшли: бразильський генерал-лейтенант поліції у відставці, ісландський дипломат і співробітник поліції Нігеру. Головним завданням для них є встановлення фактів трагедії, які передадуть генсеку ООН Антоніу Гутеррешу.

Оценка материала:

5.00 / 1
ООН створила комісію для розслідування теракту в Оленівці, – CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
23.08.2022 460
Еще материалы раздела «Світ»