<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
24.08.2022 407

В ООН "стурбовані" підготовкою Росією судилища над українськими захисниками в Маріуполі

Організація Об'єднаних Націй попередила, що Росія та інші окупанти можуть планувати судилище над українськими військовополоненими, імовірно, в середу, в День Незалежності України.

f52eaaee1e4570cad844e3008b29d58a_24.08.22

Про це сказала Верховна комісарка ООН з питань прав людини Равіна Шамдасані у вівторок, 23 серпня. Пише ТСН. 

"Ми стурбовані повідомленнями про те, що Російська Федерація та пов’язані з нею збройні групи в Донецьку планують — можливо, найближчими днями — судити українських військовополонених у тому, що називають "міжнародним трибуналом" у Маріуполі", - висловилася вона.

Шамдасані каже, що хоч відомостей і небагато, але фотографії та відеоматеріали металевих кліток, опубліковані в Мережі, свідчать, що туди помістять військовополонених під час "процесу" в філармонії Маріуполя.

Вона наголосила, що навмисне позбавлення військовополонених права на справедливий суд є військовим злочином, а міжнародне гуманітарне право забороняє засновувати суди виключно для засудження військовополонених.

Нагадаємо, Андрущенко вказав на дивні дії окупантів щодо судилища над захисниками у Маріуполі.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський попередив, що судилище над полоненими українськими бійцями, який окупанти готують в Маріуполі, зробить неможливими будь-які переговори з Москвою.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ООН "стурбовані" підготовкою Росією судилища над українськими захисниками в Маріуполі 5.00 5 1
Політика / Україна
24.08.2022 407
Еще материалы раздела «Україна»