<
НОВИНИ ДНЯ: Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня  В Україні запровадять QR-код замість військового квитка – Арахамія  Як зробити ідеальну тортилью на сніданок: рецепт від фудблогерки  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Шоколадна криза в Україні: наскільки здорожчають солодощі та чого очікувати  В яких областях найбільше ухилянтів і скількох вже доправили до ТЦК – дані Нацполіції  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Українівсі новини дня
Політика
Україна
25.08.2022 539

Понад 40% території Донецької області контролюється ЗСУ - військовий експерт

Військовий експерт розповів про ситуації на Донбасі та проаналізував, чи до останнього Путін битиметься за цю територію, або відкриє другий фронт.

2a3ab91c7d1be5de74365afe3eb92d1d_25.08.22

Донецький напрямок є стратегічним для Росії. Диктатор Володимир Путін на виставці "Армія 2022" заявив про те, що стратегічною метою так званої "спецоперації" є вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Якщо Луганську область захоплено, то територія Донецької області, 45%, контролюється Збройними силами України. Пише ТСН. 

Про це 24 серпня в ефірі телеканалу FreeDom розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Невипадково на День Незалежності очікується відкрите протистояння в районі Мар'їнки, Пісків, Авдіївки і відповідно вони намагатимуться активізуватися в районі Бахмута та Кодеми. Плюс додаткова активізація армії РФ спостерігатиметься на Харківському напрямі", - зазначив він.

Проте, за словами Снєгирьова, кількість оперативного резерву армії РФ недостатня для проведення широкомасштабних наступальних дій.

"Тому невипадково, що після захоплення Лисичанська, останнього великого міста на окупованій території Луганської області, просування військ РФ углиб української території за майже півтора місяці склали від 3,5 до 7 км. Цього недостатньо для кількості засобів вогневої поразки та живої сили, яку російські окупаційні війська зосередили на Донецькому напрямку", - резюмував він.

Нагадаємо, за шість місяців повномасштабної війни ЗСУ ліквідували близько 45,7 тисячі окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Понад 40% території Донецької області контролюється ЗСУ - військовий експерт 5.00 5 2
Політика / Україна
25.08.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»