<
НОВИНИ ДНЯ: Путін зробив заяву щодо можливості використати ядерну зброю проти України  В ISW назвали фактори для ефективного використання F-16 на війні в Україні  США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: в Москві вибухнули погрозами  Як приготувати запечені баклажани з сиром та яйцем: рецепт від фудблогерки  Астрономи отримали дивний радіосигнал із космосу: що це може бути  Вступ до Євросоюзу: одна із країн виступає проти членства України та висунула свої вимоги  Служити можна лише один рік, але є нюанс: гучна заява, яка сполошила українціввсі новини дня
Політика
Світ
25.08.2022 553

Міноборони Британії назвало ризики для окупованої Запорізької АЕС

21 серпня 2022 року знімки показали, що Російська Федерація посилює військову присутність на Запорізькій АЕС. Зокрема, бронетранспортери були розгорнуті в межах 60 метрів від п'ятого реактора станції.

Про це повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Аналітики зазначають, що російські війська, ймовірно, намагалися приховати транспортні засоби – вони припаркували їх під трубами та містками.

Скоріш за все, Росія готова використовувати будь-яку українську військову активність поблизу ЗАЕС у пропагандистських цілях.

“Поки РФ продовжує військову окупацію ЗАЕС, основними ризиками для роботи реакторів, ймовірно, залишаться збої в роботі систем охолодження реакторів, пошкодження резервного джерела живлення або помилки працівників, які працюють під тиском”, – йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони Британії назвало ризики для окупованої Запорізької АЕС 5.00 5 2
Політика / Світ
25.08.2022 553
Еще материалы раздела «Світ»