<
НОВИНИ ДНЯ: У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищвсі новини дня
Політика
Україна
26.08.2022 1045

Чи можуть наші винищувачі з України влучати по російських літаках у Білорусі: відповідь експерта

Військовий експерт Роман Світан пояснив, чи можуть винищувачі з України влучати по російських літаках на території Білорусі, звідки бомблять наші мирні населені пункти.

d9ec2914937eddd7d57c71ed3f009c9c_26.08.22

Білорусь стягнула до кордонів дуже велику і потужну систему ППО, а наші літаки поки що озброєні старими ракетами, зона ураження яких до 70 кілометрів. Пише ТСН. 

Про це військовий експерт Роман Світан сказав в ефірі "1+1".

"Така можливість є. Наші літаки озброєні старими ракетами поки що. Зона ураження - до 70 кілометрів. Проте цими ракетами можна зняти літаки, але останнім часом у Білорусі розгорнуто дуже велику і потужну систему ППО, туди підтягнуті С-300, С-400. Ми це постійно чуємо. І навряд наш літак підійде на дальність пуску їх ракет. Тому працювати літаками, які працюють по Україні з боку Білорусі, можна буде або поставленими літаками, або новими літаками F-15, F-16, які обіцяють, або ескадрилья зайде Міг-29. Ці машини вже можуть мати гарне озброєння. Цими ракетами вже зможемо зняти літаки на території Білорусі", - сказав експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи можуть наші винищувачі з України влучати по російських літаках у Білорусі: відповідь експерта 5.00 5 1
Політика / Україна
26.08.2022 1045
Еще материалы раздела «Україна»