<
НОВИНИ ДНЯ: Квасолевий суп з капустою та ковбасою: рецепт страви з простих інгредієнтів  "Кучерявий" Місяць: вчені розкрили таємницю загадкових аномалій на поверхні супутника Землі  Президент Фінляндії оцінив, хто міг би закінчити війну в Україні "одним дзвінком телефоном"  Зеленський назвав країни, які можуть припинити війну в Україні  Кабачкова запіканка з курячим філе: рецепт нежирної літньої вечері  Успіння праведної Анни: коли будемо святкувати 2024 року, історія свята  Спека в Україні: у червні поверхня ґрунту нагрівалася до +69 °С – "Укргідрометцентр"всі новини дня
Політика
Україна
27.08.2022 553

Наступ Росії загальмувався через запеклий опір українців – британська розвідка

Наступ російських військ в Україні зупинився через власні невдалі дії окупантів та запеклий опір Збройних сил України.

becf09adf8d60772bed4e8a222b46113_27.08.22

Заяви російських офіційних осіб з цього приводу не відповідають дійсності. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, за наказом міністра оборони РФ Сергія Шойгу сили, що діють в Україні, неодноразово порушували заплановані оперативні терміни. Досить імовірно, що Шойгу і президент Путін звільнили, як мінімум, шістьох генералів за те, що вони недостатньо швидко просувалися вперед.

"Наступ Росії загальмувався через погані військові дії і запеклий опір України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, колишній керівник Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень Майкл Кларк назвав час, протягом якого Володимир Путін ще зможе продовжувати свою "військову кампанію" в Україні.

"За моїми оцінками, Росію почнуть витісняти із захоплених території в першій половині наступного року через нестачу найнеобхіднішого, чого потребує армія (за винятком хіба що артилерійських стволів і боєприпасів). Якщо, звичайно, Міноборони РФ не проведе якусь масштабну мобілізацію. Навіть запасу артилерійських систем, за нашими оцінками, їм вистачить лише на 20-24 місяці", — сказав він.

Раніше повідомлялося, що Путін сподівається, що дорога електроенергія і брак ресурсів цієї зими змусять ЄС натиснути на Україну, щоб укласти перемир’я з РФ на вигідних для Кремля умовах.

Зокрема, цю стратегію Reuters підтвердили два анонімні джерела з Кремля, які також говорять, що Росії буде складно продовжувати війну після зими. Одне з джерел також вважає, що прийнятні умови для Кремля ― віддати Росії весь Донбас і забезпечити "військовий нейтралітет" Києва.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступ Росії загальмувався через запеклий опір українців – британська розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
27.08.2022 553
Еще материалы раздела «Україна»