НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.08.2022 477

Україна отримає "митний безвіз" вже цього року

25 серпня Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей ухвалив офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня.

Як заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій, повідомляє ЛІГА.net.

Він наголосив, що "митний безвіз" пришвидшить переміщення товарів між країнами Європейського регіону.

"Також він передбачає менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. "Митний безвіз" — це один із ключових напрямів побудови в Україні зручної та прозорої митниці", — повідомив Шмигаль.

Прем'єр також розповів про впровадження електронної черги на кордоні, створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску.

"Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її диджиталізації, зокрема зручному розмитненню авто через Дію", – додав Шмигаль.

"Митний безвіз" стане вже четвертим цього року після "енергетичного безвізу" в березні та "транспортного" й "економічного" безвізів улітку.

"Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році", – додав очільник уряду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна отримає "митний безвіз" вже цього року 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
26.08.2022 477
Еще материалы раздела «Економіка»