<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Світ
27.08.2022 389

Пентагон уклав контракт на $182 млн на закупівлю NASAMS для України

Пентагон уклав з компанією Raytheon Missiles & Defense контракт на $182 млн на закупівлю зенітно-ракетних систем NASAMS, які будуть передані Україні.

Про це повідомила компанія Raytheon Technologies.

"Raytheon Missiles & Defence та наші партнери наполегливо працюють над тим, щоб швидко створити цю важливу, перевірену потужність протиповітряної оборони, щоб допомогти українцям захистити свою Батьківщину. Україна приєднається до дюжини країн по всьому світу, які покладаються на NASAMS, щоб перемогти крилаті ракети, літаки та безпілотні системи", — сказав керівник бізнес-напрямку Raytheon Missiles & Defense Том Лаліберті.

Орієнтовна дата завершення робіт – 23 серпня 2024 року. Оплата буде проводитися шляхом коштів, виділених на безпеку України.

NASAMS складається з радара, ракети "повітря-повітря" та центру розподілу вогню. NASAMS надає систему захисту, яка може знищувати літаки, безпілотні літальні апарати та крилаті ракети.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пентагон уклав контракт на $182 млн на закупівлю NASAMS для України 5.00 5 1
Політика / Світ
27.08.2022 389
Еще материалы раздела «Світ»