<
НОВИНИ ДНЯ: До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
28.08.2022 702

Війна може розколоти Росію: Піонтковський розповів, яку роль у цьому зіграє Ердоган

Президент країни-агресорки Володимир Путін розв'язав світову війну, яка приведе до його особистої загибелі, а наслідки цього можуть повернутися для Росії її розпадом.

53d8e25642784d3e8134998948e69531_28.08.22

Російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський вважає, що першим політиком, хто "поставив на місце" главу Кремля, став президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Пише ТСН. 

Таку думку Піонтковський висловив в ефірі проєкту "Орестократія".

Зокрема, він зазначив, що Ердоган постійно "переграє" Путіна.

"По-перше, ментально. Чому Путін переграє західних лідерів? Тому що школяр-хуліган у класі завжди переграє ботаніка, але поступається справжньому бандиту в дворі будинку. Так ось те саме – з Путіним та Ердоганом", – пояснив Піонтковський.

За його словами, стосунки між двома такими "пацанами" складаються миттєво, "з першого погляду – хтось моргне".

"І Ердоган був альфа-самцем, починаючи з того збитого російського літака. Путін щось спробував "погрозити пальчиком"... Ну а зовнішнім розгромом, ганьбою Путіна була поразка в Карабаській війні. Коли Путін не ризикнув захистити свого союзника", – сказав політолог.

Піонтковський вважає, що метою агресії РФ було "зупинити просування НАТО", тоді як НАТО в особі об'єднаної армії Туреччини й Азербайджану фактично захопило весь Південний Кавказ.

"Погляньте на карти. Оттоманська імперія останні років 180 не мала таких позицій на Південному Кавказі, як сьогодні. Той же Кадиров бачить уже постпутінський світ, у якому його долю вирішуватиме не Путін, а Ердоган. А Ердоган жорсткіше з ним розбиратиметься", – переконаний Піонтковський.

Публіцист наголосив, що Ердоган став першою людиною, яка поставила Путіна на місце, оскільки є представником іншої ментальності й зовсім іншої цивілізації. На його думку, розпад Росії є не варіантом перемоги України, а можливим наслідком.

"Чому Чечня нині перебуває у складі Росії? Тому що Путін програв війну в Чечні та платить данину Кадирову. Весь світ і силовий блок Росії, це добре відомо, ненавидять Кадирова і жодну данину після падіння Путіна не платитимуть", – зазначив політолог.

Нагадаємо, раніше Піонтковський заявив, що російський диктатор Володимир Путін шукає собі "переговірника". Спочатку в цій ролі був президент Франції Еммануель Макрон, потім - турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган. Третім варіантом може стати глава Китаю Сі Цзіньпін.

Оценка материала:

5.00 / 2
Війна може розколоти Росію: Піонтковський розповів, яку роль у цьому зіграє Ердоган 5.00 5 2
Політика / Світ
28.08.2022 702
Еще материалы раздела «Світ»