НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2022 488

Щоб не воювати в Україні: російські війська відмовляються повертатися з Казахстану

Розміщений у Казахстані російський військовий контингент відмовляється залишати територію країни та повертатися до місць постійної дислокації. Військові не хочуть поповнити ряди окупантів, що воюють в Україні.

f03cdfa942147fc31edceb6166aba700_28.08.22

Проте формальною причиною відмови вони називають відсутність спеціального повітряного транспорту, який задіяний у війні проти України. Пише ТСН. 

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Проте російське командування все одно планує повністю вивести свої війська з Казахстану, введені туди під час придушення січневих мітингів проти чинної влади.

Йдеться про близько тисячу військовослужбовців з повним озброєнням та технікою. Наразі вони перебувають поблизу критичних об’єктів інфраструктури – аеродромів, військових полігонів, нафтобаз, космодрому Байконур тощо.

У розвідці також повідомили, що Росія практично повністю вивела свої військові контингенти зі зброєю та технікою з територій Таджикистану та Вірменії. Усіх їх кинули на війну проти України.

Нагадаємо, в ГУР Міноборони також повідомляли, що загальний задум Росії – захопити якомога більше українських територій – не змінився.

Оценка материала:

5.00 / 1
Щоб не воювати в Україні: російські війська відмовляються повертатися з Казахстану 5.00 5 1
Політика / Україна
28.08.2022 488
Еще материалы раздела «Україна»