<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Світ
28.08.2022 597

Війна однієї людини: Піонтковський розповів, чому "фюрер" Путін боїться загальної мобілізації

Російський президент-диктатор Володимир Путін підписав указ про збільшення армії РФ.

195b29928c218619df5646eb83d5e3f4_28.08.22

Указ "фюрера" свідчить про те, що він хоче збільшити реальну кількість військовослужбовців. Таке рішення також означає відмову від масштабної мобілізації.

Про це ТСН розповів російський опозиціонер і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, зовні указ про мобілізацію виглядає, як "крок воїна, командира, який веде націю на війну з нацистськими врогами".

"Рішенням про збільшення армії на 143 тисячі він (Путін - Ред.) планує знайти резервістів і так званих військових добровольців. Фактично - найманців. І ми бачимо, де він їх нашкрібує, - у в'язницях. Його улюбленець, колишній зек Пригожин (власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин - Ред.) їздить по місяцях ув'язнення і обіцяє волю, фінансову винагороду. Усе це говорить про одне, що, незважаючи на усі зусилля пропаганди, соціальної підтримки суспільства у війні немає. Коли головнокомандува, президент боїться оголосити всезагальну мобілізацію, то це показує, що ця війна за великим рахунком - війна однєї людини", - наголосив російський опозиціонер.

Як повідомлялося, Володимир Путін підписав 25 серпня указ про збільшення чисельності збройних сил від 1,9 до 2 млн 39 тис. осіб. Документ набуде чинності від 1 січня 2023 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна однієї людини: Піонтковський розповів, чому "фюрер" Путін боїться загальної мобілізації 5.00 5 1
Політика / Світ
28.08.2022 597
Еще материалы раздела «Світ»