НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2022 553

3-й армійський корпус росіян навряд чи буде ефективним – ISW

3-й армійський корпус, який армія РФ збирається перекинути в Україну, навряд чи буде ефективним на полі бою.

Про це пише Інститут з вивчення війни (ISW).

Нібито "добровольчі" батальйони 3-го армійського корпусу, ймовірно, будуть перекинуті для відновлення наступальних операцій на Донбасі та півдні, пишуть аналітики.

На зображеннях із полігонів було видно, що корпус отримує відносно сучасну зброю – БМП-3, танки Т-80БВМ, Т-90М, автомати Ак-12, зазначають в ISW.

Проте аналітики припускають, що 3-й армійський корпус навряд зможе створити ефективну вогневу міць. Вони звернули увагу, що в корпус набирали, зокрема, людей без бойового досвіду, а ряд "добровольців" на кадрах з полігонів – фізично нездорові та старі.

Крім того, були повідомлення про недисциплінованість корпусу. До того ж РФ не вистачає досвідчених молодших офіцерів.

Оценка материала:

5.00 / 1
3-й армійський корпус росіян навряд чи буде ефективним – ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
28.08.2022 553
Еще материалы раздела «Україна»