<
НОВИНИ ДНЯ: Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червнявсі новини дня
Політика
Європа
30.08.2022 432

Шольц закликав створити загальноєвропейську систему ПРО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав до створення загальноєвропейської системи протиракетної оборони. Вона покриє Німеччину і сусідні країни.

_sholts_gettyimages_1241570866_650x410_30.08.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка в Twitter.

"Німеччина з самого початку буде проектувати цю майбутню протиповітряну оборону таким чином, щоб при бажанні могли бути задіяні наші європейські сусіди", - сказав Шольц у своїй промові в Карловому університеті в Празі.

За його словами, система забезпечуватиме захистом Польщу, країни Балтії, Нідерланди, Чехію, Словаччину та скандинавські країни.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина відправить зброю Києву в найближчі тижні, а Берлін буде підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно".

Закликавши союзників координувати "довгостроковий і надійний поділ праці" з підтримки України, Шольц сказав, що "Німеччина візьме на себе особливу відповідальність з точки зору нарощування потенціалу артилерії і протиповітряної оборони України".

Оценка материала:

5.00 / 1
Шольц закликав створити загальноєвропейську систему ПРО 5.00 5 1
Політика / Європа
30.08.2022 432
Еще материалы раздела «Європа»