<
НОВИНИ ДНЯ: Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°всі новини дня
Політика
Європа
30.08.2022 367

Прем'єр Польщі про візовий бан для росіян: не час використовувати гроші туристів з РФ

Польща вважає, що ЄС повинен заблокувати туристичні візи громадян Росії, а також обмежити в'їзд для російських олігархів.

1___5481_650x410_30.08.22

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Парижу, повідомляє РБК-Україна з посиланням на wPolsce.

"Сьогодні не час використовувати гроші російських туристів. Ми повинні надіслати рішучий сигнал усім громадянам Росії, що ваші дії, які ви робите на підтримку Путіна, є неприпустимими, навіть злочинними", - заявив глава польського уряду.

Моравецький також нагадав про російських олігархів, які відпочивають на європейських курортах та водночас фінансують війну в Україні. Він підкреслив, що Польща підтримує рішучі дії щодо візового бану для росіян.

"Польща, разом з Фінляндією та країнами Балтії, серед тих країн, які підтримують більш рішучий підхід до блокування всіх віз для російських громадян", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, що в ЄС все ще немає єдиної думки про введення візових санкцій для громадян РФ.

До прикладу, у Німеччині виступили проти візових обмежень. Тим часом Чехія пропонує альтернативу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прем'єр Польщі про візовий бан для росіян: не час використовувати гроші туристів з РФ 5.00 5 1
Політика / Європа
30.08.2022 367
Еще материалы раздела «Європа»