<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витратвсі новини дня
Політика
Україна
30.08.2022 587

Як загрози контрнаступу ЗСУ вплинули на окупантів: роз'яснення Білого дому

Російські війська були змушені масово перекидати солдатів і техніку на південь України через погрози контрнаступу ЗСУ. Це значно вплинуло на військові можливості окупантів.

_kirbi_gettyimages_1241330835_3_650x410_30.08.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву координатора зі стратегічних комунікацій в Раді національної безпеки при Білому домі Джона Кірбі, яке наводить СNN.

"Росіяни були змушені стягувати ресурси зі сходу просто через повідомлення про те, що українці можуть перейти в наступ на півдні. І тому їм довелося скоротити деякі підрозділи в певних районах на Донбасі, щоб відповісти на те, що, на їхню думку, було загрозою контрнаступу", - заявив Кірбі.

Він також зазначив, що зараз Росія має проблеми з резервами. Військове керівництво намагається посилити вербування і змушує своїх призовників і контрактників служити довше покладеного терміну. Водночас повідомлення про потенційний контрнаступ ЗСУ "посилюють проблему".

За словами Кірбі, перехід в контрнаступ для українців не є чимось абсолютно новим.

При цьому Кірбі відмовився будь-яким чином коментувати контрнаступ українських військових, який почався сьогодні в Херсонській області.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українські військові прорвали першу лінію оборони окупантів у Херсонській області.

Пізніше заступник начальника Одеської районної Військової адміністрації Олексій Мацулевич заявив про початок боїв за Херсон.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як загрози контрнаступу ЗСУ вплинули на окупантів: роз'яснення Білого дому 5.00 5 2
Політика / Україна
30.08.2022 587
Еще материалы раздела «Україна»