<
НОВИНИ ДНЯ: Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйцявсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.08.2022 583

В Україні можуть зрости тарифи на електроенергію для бізнесу

В Україні планують з 1 вересня підвищити прайс-кепи на ринку на добу наперед, що може призвести до суттєвого зростання цін на електроенергію для бізнесу.

Про це йдеться у статті Економічної Правди.

Відповідне питання обговорювалося на зустрічі "комітету з електроенергетики" 8 серпня, на якому були присутні майже усі керівники профільних відомств та компаній. Головував на цій зустрічі заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

Так, на нараді було затверджено план дій, який сторони повинні були реалізувати до 11-12 серпня. Зокрема, надати обґрунтування та розрахунки необхідності встановити єдині верхні прайс-кепи на ринку на добу наперед на рівні 5000 грн за МВт-год, а також підготувати комунікаційний план щодо цього рішення.

Наразі верхні прайс-кепи становлять 4000 грн за МВт-г для денної зони та 2000 грн за МВт-год – для нічної. Це означає, що в нічний час тариф зросте понад як удвічі, а в денний – на 25%.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні можуть зрости тарифи на електроенергію для бізнесу 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.08.2022 583
Еще материалы раздела «Економіка»