<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
31.08.2022 587

"HIMARS – це вірус, який не бачить антивірусна система російської ППО" - військовий експерт

ППО, яку зараз росіяни переналаштовують, не найкраща у світі, вона не захищає ті склади, ті командні пункти, де перебувають офіцери.

d04dc1ab1fc3db8f6ce02633f985cdf5_31.08.22

Чому протиповітряна оборона Росії така неефективна, і чому хвалена ППО російської армії не захищає своїх офіцерів, в ефірі телеканалу FreeDom розповів військовий експерт Сергій Грабський. Пише ТСН. 

"Протиповітряна система, яка є на озброєнні армії РФ, це система, яка створювалася за радянських часів, і вона в принципі не вміє воювати з тими силами та засобами, які зараз перебувають на озброєнні української армії. Якщо говорити сучасною мовою, це антивірус, який слабший за вірус, проти якого він створювався. У даному випадку HIMARS є тим самим вірусом, який не бачить антивірусна система російської протиповітряної оборони. І вона не має можливості з ними боротися", - каже експерт.

За словами Грабського, HIMARS завдає масованого точкового удару, а система ППО була "заточена" проти летальних апаратів та знищення цілей на великій висоті.

"Тому говорити про те, що ППО Росії ефективна проти сучасних засобів ураження, які є на озброєнні ЗСУ не доводиться, вона їх просто не може втримати. І тут, знаєте, росіянам був би сенс звертатися, напевно, до Ізраїлю, з наданням їм так званого Залізного купола, який міг би частково допомогти у цій справі, але вже надто пізно, і тому потрібно розуміти, що у росіян просто немає можливості відбити атаки сучасних засобів озброєння, це по-перше, якщо ми говоримо про HIMARS. Якщо ми говоримо про високоточні активно-реактивні снаряди, то ніяка ракета, ніяка стріла не може перехопити активно-реактивний снаряд", - резюмував експерт.

Нагадаємо, ЗСУ взяли під вогневий контроль усі мости на Херсонщині.

Оценка материала:

5.00 / 1
"HIMARS – це вірус, який не бачить антивірусна система російської ППО" - військовий експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
31.08.2022 587
Еще материалы раздела «Україна»