<
НОВИНИ ДНЯ: У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилин  Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідоромвсі новини дня
Бізнес
Економіка
31.08.2022 435

Україна накопичила у ПСГ 13 млрд кубометрів газу, - Макогон

Станом на кінець серпня Україна накопичила у своїх підземних сховищах (ПСГ) 13 млрд кубометрів газу.

Про це розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" голова "Оператор ГТС України" Сергій Макогон.

"Зараз у ПСГ 13 млрд кубометрів газу. До 15 жовтня, за прогнозними розрахунками, буде близько 14,4 млрд кубометрів газу. З такими запасами реально пройти помірну зиму, оскільки на сьогодні споживання газу значно скоротилося", - сказав він.

Водночас, зазначив Макогон, фактор військової загрози підвищує ризики стабільного проходження опалювального сезону, тож додаткові обсяги імпорту будуть доцільними.

"Як оператор ГТС ми можемо запевнити, що транспортні маршрути для прийому газу з Польщі, Словаччини та Угорщини готові до імпорту обсягом 54 млн кубометрів на добу. Сподіваємося, колеги з "Нафтогазу" зможуть скористатися цими можливостями для закупівлі газу", - пояснив він.

Раніше повідомлялося, що станом на кінець липня запаси газу в ПСГ України сягнули 12 млрд кубометрів.

Нагадаємо, що країни ЄС домовились заповнити сховища мінімум на 80% до зими, а у наступні роки показник обов'язкового заповнення буде збільшено до 90%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна накопичила у ПСГ 13 млрд кубометрів газу, - Макогон 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
31.08.2022 435
Еще материалы раздела «Економіка»