<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.09.2022 573

Кремінь закликав доопрацювати законопроект про медіа

Законопроєкт про медіа, ухвалений депутатами у першому читанні, має бути суттєво доопрацьований, щоб не допустити звуження сфери використання державної мови.

_kremin_kmf_uz_ua_650x410_01.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня.

“Будь-який законопроєкт повинен насамперед, враховувати особливості національного законодавства. Тому дискусії з європейськими партнерами не повинні стати дискримінаційними для національних інтересів”, - заявив Кремінь.

Кремінь зауважив, що з боку українського суспільства, представників медіасередовища та частини народних обранців є застереження до цього законопроекту. Тому він вважає, що його треба суттєво вдосконалити до другого читання.

“Українська мова завжди була і буде залишатися носієм української ідентичності. Будь-які спроби звузити сферу її функціонування можуть завдати втрат українській державності. Сподіваюся, що в остаточній версії всі чутливі складові законопроекту будуть прибрані”, - додав у підсумку омбудсмен.

Схвалення цього закону є одним з критеріїв, необхідних для початку переговорів про вступ України до Європейського союзу.

Нагадаємо, що раніше Кремінь розповідав про нові норми мовного закону, які вступили в дію в липні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремінь закликав доопрацювати законопроект про медіа 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.09.2022 573
Еще материалы раздела «Суспільство»