<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2022 663

Військовий облік для жінок: Міноборони подало до парламенту законопроєкт про врегулювання процедури

Міноборони передало до Верховної Ради свої пропозиції змін до закону України "Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.

93b32f3cd50e77cc933f10d6ed84ea55_01.09.22

Наразі відомство працює над законопроєктом разом з профільним комітетом ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомила в телеграмі заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Пише ТСН. 

"Ми вже неодноразово заявляли, що постановку жінок на військовий облік встановлено законом. Тому Міноборони та Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження Парламента. Якщо будуть прийняті зміни - Міноборони і Генштаб їх виконають. Досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку", - написала посадовиця.

Водночас Маляр наголосила, для українська армія потребує спеціальностів та фахівців:

  1. медицини,
  2. радіотехніки,
  3. харчових технологій.

"Тому у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби", - додала представниця Міноборони.

Раніше ТСН.ua писав все про те, як стати на військовий облік жінці. Переглянути можна за цим посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий облік для жінок: Міноборони подало до парламенту законопроєкт про врегулювання процедури 5.00 5 2
Політика / Україна
01.09.2022 663
Еще материалы раздела «Україна»