НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Світ
01.09.2022 673

У G7 вигадали план боротьби з Путіним, який знищить російську економіку

Міністри фінансів країн Великої сімки (G7) нарешті зібралися узгодити та представити план зі встановлення граничних цін на російську нафту.

f52f961ddc41f60c6c3be8a5d8227b18_01.09.22

Віртуальну зустріч, присвячена плану обмеження цін на нафту з Росії, має відбутись 2 вересня. Відповідне рішення відкриває новий фронт у поки що здебільшого безуспішних зусиллях Заходу скоротити енергетичні доходи Росії, адже не схоже, що війна в Україні має скоро закінчитись. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Згідно з планом, який представники G7 обговорювали цього літа, країни Великої сімки заборонять фінансування та страхування поставок російської нафти, якщо нафта не продається нижче встановленої ціни. Йдеться також ф про обмеження цін на нафтопродукти, зокрема мазут, який є серед лідерів російського експорту.

Фактично план передбачає створення такої структури експорту російських нафтопродуктів, при якій нафта буде надходити, але доходи Росії від цього зменшаться.

Тепер чиновники намагаються зберегти стимули для Росії продавати свою нафту і при цьому обмежити доходи для агресорки. За словами аналітиків, вже сьогодні російська нафта продається зі знижкою більш ніж на 20 доларів за барель нижче світових орієнтирів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська економіка почала занепадати, і їй, ймовірно, загрожує тривалий період стагнації внаслідок західних санкцій.

Оценка материала:

5.00 / 2
У G7 вигадали план боротьби з Путіним, який знищить російську економіку 5.00 5 2
Політика / Світ
01.09.2022 673
Еще материалы раздела «Світ»