НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
01.09.2022 659

Ердоган має намір найближчим часом зібрати Зеленського та Путіна на зустріч у Туреччині

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хоче провести спільну зустріч із Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним у Туреччині.

Ердоган вважає, що це необхідно для радикального вирішення кризи, адже війна Росії проти України має наслідки, які стосуються і самої Туреччини.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пише Habertürk. Пише ТСН. 

"Усі були свідками того, що Туреччина докладала всіх зусиль, щоб не допустити війни, а потім завершити її миром. Враховуючи, що Росія й Україна виробляють більше третини світового виробництва зерна, відправлення українського зерна у світ через нашу країну є критично важливою подією для людства", - зазначив Ердоган.

За його словами, сьогодні влада Туреччини продовжує докладати зусиль щодо досягнення збалансованого, мирного, орієнтованого на рішення в розумінні нашої країни позитивного результату.

"У Сочі я мав можливість детально обговорити з Путіним відносини між двома країнами та українську війну. Ми їздили до України за участі генсека ООН для зустрічі із Зеленським. Наша мета – зібрати Путіна та Зеленського в Туреччині для радикального вирішення кризи", – наголосив Ердоган.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив на засіданні "Кримської платформи" і заявив, що Туреччина підтримує повернення Україні анексованого Криму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ердоган має намір найближчим часом зібрати Зеленського та Путіна на зустріч у Туреччині 5.00 5 2
Політика / Світ
01.09.2022 659
Еще материалы раздела «Світ»