<
НОВИНИ ДНЯ: Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологинівсі новини дня
Політика
Європа
02.09.2022 546

Виведіть війська з наших територій: у Молдові відповіли на погрози Лаврова

У Молдові відповіли на погрози міністра закордонних справ Сергія Лаврова та закликали РФ мирно вивести свої війська з Придністров'я.

У Кишиневі вірять, що з Росією можна врегулювати конфлікт мирним шляхом. Пише ТСН. 

Про це у твітері написав речника МЗС Молдови Даніель Воде.

"Як завжди, Кишинів залишається повністю відданим мирному діалогу в придністровському врегулюванні та закликає Росію вивести війська, незаконно дислоковані на нашій території. Будь-яка пропозиція щодо іншого підходу є необґрунтованою", - написав він.

Нагадаємо, раніше Лавров пригрозив Молдові війною, якщо Кишинів створить загрози російським військовим у Придністров'ї. Російський дипломат зазначив, якщо це все ж станеться, то РФ буде розцінювати це як напад.

Окрі цього, напередодні у російському МЗС також натякнули на можливе вторгнення до Молдови. Так, голова відомства Лавров зібрався невідомо від кого чи від чого захищати російське та російськомовне населення країни. Він також натякнув, що долю невизнаного Придністров'я може повторити Гагаузія – автономне територіальне утворення на півдні країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Виведіть війська з наших територій: у Молдові відповіли на погрози Лаврова 5.00 5 2
Політика / Європа
02.09.2022 546
Еще материалы раздела «Європа»