<
НОВИНИ ДНЯ: "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Росія
03.09.2022 370

Electrolux йде з Росії і продає бізнес місцевому менеджменту

Electrolux йде з російського ринку і продає свою місцеву дочірню компанію місцевому менеджменту.

electrolux_gettyimages_1232831234_650x410_03.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

У 2021 році продажі Electrolux в Росії склали 1,6% від продажів всієї групи компаній і 4% продажів його європейського підрозділу. Збиток від відходу з російського ринку Electrolux оцінює в 350 млн шведських крон (32,5 млн доларів).

Капітальний збиток буде відображений, як одноразова стаття, що впливає на операційний прибуток бізнес-напрямку "Європа" в третьому кварталі 2022 року.

У компанії повідомили, що вторгнення Росії в Україну і наступні санкції проти Москви унеможливили продовження діяльності Electrolux в країні. Рішення передати російський бізнес місцевому управлінню покликане забезпечити відповідальний і контрольований вихід. Виділена компанія продовжить обслуговувати техніку. Electrolux надалі не має наміру поставляти побутову техніку компанії, що продається.

Нагадаємо, раніше шведська компанія Ericsson, яка на початку року відправила своїх співробітників в Росії в оплачувані відпустки, заявила про те, що повністю піде з країни.

До цього американський виробник комп'ютерів Dell Technologies Inc припинив всі операції в РФ після закриття своїх офісів в середині серпня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Electrolux йде з Росії і продає бізнес місцевому менеджменту 5.00 5 2
Політика / Росія
03.09.2022 370
Еще материалы раздела «Росія»