<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Політика
Росія
04.09.2022 686

Азербайджан і Вірменія можуть через кілька місяців підписати мирну угоду, - Алієв

Переговори Азербайджану і Вірменії рухаються в бік врегулювання конфлікту. Протягом декількох місяців країни можуть підписати мирний договір.

1___5500_650x410_04.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Азербайджану Ільхама Алієва в інтерв'ю "İl Sole 24 Ore".

Алієв цього тижня побував у Брюсселі, де провів переговори з президентом Євроради Шарлем Мілешем і прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

"Ми домовилися, що протягом місяця міністри закордонних справ Азербайджану та Вірменії зустрінуться для початку практичних переговорів щодо мирної угоди", - заявив він.

Лідер Азербайджану зазначив, що Баку з 2020 року наполягав на підписанні мирної угоди. Однак він підкреслив, що остаточне рішення буде залежати від переговорів.

"Якщо вірменська сторона проявить таку ж волю, думаю, це реально. Ми висунули 5 базових принципів, на яких має будуватися мирна угода, і Вірменія їх прийняла", - додав Алієв.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Азербайджан повернув під свій контроль один з найважливіших населених пунктів у зоні конфлікту - містечко Лачин. Він з 1992 року контролювався невизнаним Нагірним Карабахом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Азербайджан і Вірменія можуть через кілька місяців підписати мирну угоду, - Алієв 5.00 5 2
Політика / Росія
04.09.2022 686
Еще материалы раздела «Росія»