<
НОВИНИ ДНЯ: Небезпечні опади та похолодання: якою буде погода в Україні 11 червня  Спека сягне 34 градусів, але будуть грози: синоптики дали прогноз на початок тижня в Україні  Дощі з грозами та спека до +35 °C: прогноз погоди з 10 червня  Мінлива хмарність та до +28°С: прогноз погоди по Київщині на 7 червня  6 червня Київ накриє спека: прогноз погоди від Укргідрометцентру  Частину України накриють грози, шквали і град: синоптики уточнили прогноз на четвер  Синоптикиня попередила, кому погода 6 червня подарує приємну прохолоду, а кому спеку та грозові дощівсі новини дня
Політика
Україна
04.09.2022 442

США не плекають надій, що Путін готовий закінчити війну

США не плекають надій, що президент РФ Володимир Путін готовий покласти край війні в Україні.

Про це спікер Білого дому з нацбезпеки Джон Кірбі в інтерв'ю російському телеканалу "Дождь".

"Це не війна зі США, це не війна з НАТО. Путін обрав розпочати війну з Україною та українцями. І, на жаль, нічого з того, що ми спостерігаємо сьогодні, не дозволяє нам плекати будь-які надії на те, що він готовий покласти край цій війні, вбивствам мирних українців", – зазначив він.

Коментуючи висловлювання російських представників влади про те, що постачання Заходом зброї Україні лише затягує конфлікт, Кірбі сказав: "Цей конфлікт затягує лише бажання Путіна продовжувати його".

"Він (Путін – ред.) міг би закінчити війну сьогодні, якби погодився вивести свої війська та добровільно сісти з Зеленським за стіл переговорів, щоб обговорити завершення цього конфлікту. Звичайно, Зеленський має сам вирішувати, чи готовий він до переговорів, і ми маємо поважати його як верховного головнокомандувача. Очевидно, що останніми днями і Путін демонструє, що не зацікавлений у цьому. Але Путін міг би завтра закінчити цю війну, навіть без переговорів, якби просто вивів війська з України і визнав її суверенітет", – резюмував Кірбі.

Оценка материала:

5.00 / 1
США не плекають надій, що Путін готовий закінчити війну 5.00 5 1
Політика / Україна
04.09.2022 442
Еще материалы раздела «Україна»