<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
05.09.2022 1781

Лише "глибока стурбованість": омбудсмен різко розкритикував роботу Червоного Хреста та ООН

В української сторони постає дедалі більше запитань до діяльності ООН на фоні повномасштабної війни, розв'язаної Росією на чолі з диктатором РФ Путіним.

5cd35632ff07a4b81d77db5f46c5175b_05.09.22

Росія не виконує жодних норм щодо військовополонених та порушує умови діяльності міжнародних організацій, таких як Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН. Пише ТСН. 

Про це заявив уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, МКЧХ  окупанти не допускають до моніторингу місць, де утримують військовополонених. До діяльності ООН в України є чимало запитань.

"Російська Федерація взагалі не допускає Міжнародний комітет Червоного Хреста. Вони це фіксують, а зробити нічого не можуть. Реакції жодної. Така сама ситуація і щодо Організації Об’єднаних Націй. У нас найбільше запитань щодо її діяльності. Наразі ми бачимо, що вона практично прирівнює жертву та нападника", – сказав Лубінець.

Крім того, він нагадав і про ситуацію із експортом з України.

"Яскравий приклад – це українське зерно. Замість того, щоб змусити Росію розблокувати українські порти й забезпечити безпечне проходження суден, ООН розпочала переговори й змусила підписати угоду. Тобто мені здається, що вони більше тиснуть на нас, ніж на агресора", – додав Лубінець.

Омбудсмен зауважив, що в Україні вже діє чотири місії ООН – постійна місія, місія щодо збору доказів воєнних злочинів, щодо розслідування подій в Оленівці та ситуації на ЗАЕС – і усі вони безсилі.

"Скільки ще треба створити, щоб зрозуміти, що цей механізм не діє на Російську Федерацію? ООН просто не допускають на тимчасово окуповану територію", – додав він.

Омбудсмен наголосив, що заяви про глибоке занепокоєння ситуацією на території України не зупиняють російські "Гради".

Як повідомлялося, у Маріуполі "осліп" Червоний Хрест і не бачить звірств окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лише "глибока стурбованість": омбудсмен різко розкритикував роботу Червоного Хреста та ООН 5.00 5 2
Політика / Світ
05.09.2022 1781
Еще материалы раздела «Світ»