НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
05.09.2022 627

На найближчому пленарному тижні Рада може розглянути два законопроєкти про подвійне громадянство – депутат

Нардеп наголосив, що дискусія з цього приводу буде палкою.

be5cf99717a7c3a861980282f56e0765_05.09.22

Верховна Рада на найближчому пленарному тижні може розглянути два законопроєкти щодо врегулювання питання подвійного громадянства в Україні (№6368-д і №6369-д). Пише ТСН. 

Про це повідомив народний депутат, член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"На найближчий пленарний тиждень можуть винести два цікавих законопроєкти щодо врегулювання питання подвійного громадянства: 6368-д та 6369-д..враховуючи тематику та особливо нещодавнє позбавлення двох депутатів Ради громадянства, дискусія буде палкою", - зазначив він.

Железняк нагадав, що законопроєкт 6368-д суттєво доповнює перелік підстав для втрати і набуття громадянства України, який передбачає певну лібералізацію інституту подвійного/множинного громадянства.

Проєкт закону також посилює механізм позбавлення громадянства. Зокрема, документ передбачає, що підставами для втрати громадянства України є добровільне набуття громадянства держави-агресора або держави-окупанта.

Другий законопроєкт, 6369-д, за його словами, полягає у запровадженні для претендентів на виконання функції держави обов’язкового декларування іноземного громадянства. Порядок звільнення таких осіб у разі виявлення "незадекларованого" громадянства, а також заборона для осіб з громадянством країни-агресора займати посади.

Оценка материала:

5.00 / 2
На найближчому пленарному тижні Рада може розглянути два законопроєкти про подвійне громадянство – депутат 5.00 5 2
Політика / Україна
05.09.2022 627
Еще материалы раздела «Україна»