<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Політика
Росія
05.09.2022 453

В РФ солдатів, які відмовилися воювати в Україні, шантажують раніше виданими трусами і носками

В Росії військовослужбовці, які відмовилися братьи участь у війні в Україні, змушені повертати до військових частин речі, які їм видали раніше.

7093a5cf1424b6236e955bf66b56504a_05.09.22

До списку ввійшли труси і носки. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Нова Тува" з посиланням на розповідь дружини одного із відмовників.

За її словами, її чоловікові з частини телефонували вже 3 рази і пропонували повернутися на службу.
Жінка розповіла, що після відмови у військовому квитку її чоловікові поставили червоний штамп, де написано, що він відмовився від участі в спецоперації і схильний до зради. Коли почав влаштовуватися на роботу, роботодавці, подивившись у військовий квиток, почали відмовляти у працевлаштуванні.

Після наказу про звільнення військовослужбовцю довелося здати назад у склад військової частини весь одяг і амуніцію яку він отримував колись під час служби.

Але залишилися труси штук 7 та шкарпетки зимові 9 пар та літні 22 пари. Ці шкарпетки не продаються на ринку та військових магазинах теж немає.

"І ось за ці труси і шкарпетки, які давно списані за законом, йому записали борг, і він повинен терміново їх здати. І саме, знаєте у всьому цьому дебільне чи цинічне - це коли останній раз дзвонили з частини і сказали "ми тобі все пробачимо - навіть твої шкарпетки та труси, якщо ти відновишся за контрактом і власним коштом поїдеш в Україну. Розумієте - життя мого чоловіка цінується 31 парами шкарпеток та 7 трусами", - розповіла жінка.

Нагадаємо, що за даними української розвідки, "прихована" мобілізація посилюється у Московській та Ленінградській областях Росії. Кураторами мобілізаційних кампаній призначаються безпосередньо керівники відповідних регіонів.

Оценка материала:

5.00 / 1
В РФ солдатів, які відмовилися воювати в Україні, шантажують раніше виданими трусами і носками 5.00 5 1
Політика / Росія
05.09.2022 453
Еще материалы раздела «Росія»