<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Політика
Україна
05.09.2022 613

Контрнаступ ЗСУ помітно розвивається на кількох напрямках – ISW

Українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

d920d01f0f38df15faee578225107923_05.09.22

Наразі військові прагнуть послабити передові російські сили, використовуючи далекобійну артилерію та ракети для ураження стратегічних об'єктів у тилу ворога. Пише ТСН. 

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем, зазначили аналітики. Оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян необхідних постачань, порушити їхнє командування та контроль і послабити їхній моральний дух, навіть якщо наземні контрнаступи триватимуть.

"Росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій. А також ​​здійснюватимуть запеклі артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та українські війська, що наступають", - йдеться в аналітичному звіті.

Раніше радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що українські військові на півдні руйнують логістику противника, знищують системи ППО, склади з паливом та боєприпасами.

"Швидких перемог не буде. Спочатку була взята стратегія на системне перемелювання путінської армії. Вона довга, тому роботи є багато. Зберігайте витримку, товариші", — сказав Арестович.

Нагадаємо, Збройні сили України 29 серпня почали масштабний контрнаступ на Херсонщині. Про подробиці цієї операції в Києві поки що воліють мовчати, а Росія натомість запевняє, що відбила усі атаки. На деяких ділянках українським військовим вдалося пробити першу лінію оборони росіян. Цьому передував тривалий обстріл мостів через Дніпро і Інгулець, а також розташувань і тилових баз противника.

Оценка материала:

5.00 / 1
Контрнаступ ЗСУ помітно розвивається на кількох напрямках – ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
05.09.2022 613
Еще материалы раздела «Україна»