<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Політика
Україна
05.09.2022 425

Україна та ЄС підписали нині п’ять угод у Брюсселі, - Шмигаль

Нині у Брюсселі між Україною та Європейським Союзом було підписано п'ять угод.

Про це йдеться на урядовому порталі.

Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, ці угоди наближають нашу державу до вступу в ЄС і сприяють перемозі у війні проти Росії. А завдяки двом Україна зможе отримати додаткові 622 млн євро.

Серед підписаних документів:

  • угода про участь України в програмі ЄС "Цифрова Європа" (2021-2027);

  • угода про участь України в програмі ЄС для співробітництва в митній сфері;

  • угода про участь України в програмі ЄС щодо співпраці у податковій сфері Fiscalis;

  • угода про надання Україні бюджетної підтримки на 500 млн євро.

  • додаткова угода щодо перерозподілу коштів на грантове фінансування у рамках підтримки України в надзвичайній ситуації.

За словами Шмигаля, Євросоюз виділить надасть 500 млн євро на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, а також на підтримку малих фермерів. Ще 122 млн спрямують на гранти для органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій.

Прем'єр додав, що, до прикладу, бюджет "Цифрової Європи" становить 7,5 млрд євро. Це дозволить активізувати розробку проєктів у сфері розвитку суперкомп’ютерів, штучного інтелекту, кібербезпеки та цифрових навичок.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна та ЄС підписали нині п’ять угод у Брюсселі, - Шмигаль 5.00 5 1
Політика / Україна
05.09.2022 425
Еще материалы раздела «Україна»