<
НОВИНИ ДНЯ: Сили оборони стали більше знищувати окупантів та танків, - Міноборони  ЗСУ готуються знищити Кримський міст: Путін вже пішов на крайні заходи  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгу  До Ради внесли законопроєкт, який передбачає суттєве підвищення акцизів на пальне та алкоголь  Коли до України прийде потепління: синоптикиня назвала дату  Секретар РНБО назвав кількість окупантів, які наступають на Харківщину: чи є загроза для Харковавсі новини дня
Політика
Україна
06.09.2022 646

У Міноборони України заявили, що ППО Росії нездатна ефективно протидіяти атакам ЗСУ

Підрозділи ЗСУ не надають ворогу можливості використовувати українську інфраструктуру в своїх інтересах та тримають під вогневим ураженням на півдні відповідні об'єкти.

bca11c9919911b14aa07b85351516875_06.09.22

Протиповітряна оборона Росії нездатна ефективно протидіяти атакам ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це на брифінгу 5 вересня повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Тобто завдані удари були достатньо красномовні – дали зрозуміти, що використовувати, зокрема, наші мости ворогові у своїх цілях не варто... Водночас під ураження також потрапляє протиповітряна оборона ворога, і вона нездатна протидіяти ефективно", - зазначила вона.

Гуменюк додала, що окупанти, попри ризик для свого життя, намагаються перевозити мостами важку техніку та боєприпаси. Наслідком цього стало руйнування певних секцій одного з мостів, оскільки вони не витримали навантаження.

"Наразі всі ці артерії є непроїзними. Саме тому вони (окупанти) облаштовують альтернативні шляхи – паромні, понтонні переправи, баржеві переправи. І ми їх теж тримаємо під вогневим контролем", - заявила начальниця ОКП сил оборони півдня України, нагадавши, що вже три понтонні переправи ворога знищено.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 194-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони України заявили, що ППО Росії нездатна ефективно протидіяти атакам ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
06.09.2022 646
Еще материалы раздела «Україна»