НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
07.09.2022 580

На 1 млрд гривень. В Україні арештували майно екс-депутата держдуми РФ

Суд в Україні арештував корпоративні права та майно підприємств на 1 мільярд гривень. Їх власником є колишній депутат російської Держдуми.

3j0a9878_16_650x410_07.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

За даними джерел РБК-Україна, йдеться про власника Київського картонно-паперового комбінату Володимира Крупчака.

У правоохоронних органах зазначають, що арешт накладено на корпоративні права та 25 об'єктів нерухомості підприємств, які є одними з найбільших виробників паперу та картону на території України, а загальна сума заарештованого майна становить понад 1 млрд грн.

Як встановило слідство, службові особи цих товариств, бенефіціарним власником яких є громадянин Росії - екс-депутат Держдуми РФ, здійснюючи свою діяльність у 2019-2021 роках на території України не сплатили податків на загальну понад 132 млн грн та легалізували майно в особливо великих розмірах (ст. 212, ст. 209 ККУ).

Бюро економічної безпеки у свою чергу встановило, що один із комбінатів протягом тривалого часу під виглядом поворотної фінансової допомоги перераховував на користь згаданого товариства кошти на суму понад 129 млн гривень.

"Такі дії були спрямовані на приховування походження коштів, тобто їх фактичну легалізацію. Як з'ясувалося, ці компанії пов'язані між собою", - зазначили в БЕБ.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно у Львівській області арештували майно російської фірми на 13 млн гривень.

Додамо, раніше до АРМА передали капітал компанії, власником якої є російський олігарх з оточення Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
На 1 млрд гривень. В Україні арештували майно екс-депутата держдуми РФ 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
07.09.2022 580
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»