<
НОВИНИ ДНЯ: Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травнявсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2022 491

Їдуть через треті країни: у Зеленського розповіли, як кримчани "тікають" від окупантів з півострова

Російські загарбники незабаром розпочнуть осінню призовну кампанію до армії РФ.

8fc5c550bf94c53cabbb57f3b7ae7b2a_07.09.22

Мешканці тимчасово окупованого Криму їдуть з півострова, побоюючись того, що окупанти заберуть їх до російської армії. Пише ТСН. 

Про це розповіла постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева в ефірі національного телемарафону.

"Протягом пів року велика кількість людей виїжджала з Криму, боячись призову до лав російської армії. Місцеві жителі виїжджають через Грузію, Вірменію, Туреччину та інші країни", - повідомила посадовиця.

За її словами, вибратися з тимчасово окупованого півострова на підконтрольні Україні території через Херсонську та Запорізьку області складно. Ті мешканці тимчасово окупованого півострова, яким все ж вдається виїхати до Запоріжжя, Одеси, Кривого Рогу чи інших українських міст, можуть скористатися евакуаційними потягами.

Таміла Ташева зазначила, що 2022 року Росія проводить дві призовні кампанії, і друга стартує вже восени.

Раніше постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева розповіла, як кримчанам підготуватися до деокупації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Їдуть через треті країни: у Зеленського розповіли, як кримчани "тікають" від окупантів з півострова 5.00 5 1
Політика / Україна
07.09.2022 491
Еще материалы раздела «Україна»