<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Політика
Україна
08.09.2022 583

Британська розвідка назвала дилему Росії, яка виникла через контрнаступ ЗСУ

Російські командири зіткнулися з дилемою, яка виникла через контрнаступ українських сил. Вони не можуть вирішити: розгортати оперативні резерви для підтримки свого наступу на Донбасі чи оборонятися на півдні.

_viyskovi_gettyimages_1242709636_650x410_08.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

За даними британської розвідки, останню добу точаться важкі бої на трьох фронтах: на півночі, під Харковом; на сході на Донбасі; на півдні в Херсонській області.

"Основними запланованими зусиллями Росії, ймовірно, є наступ на Бахмут на Донбасі, але командири стикаються з дилемою: розгортати оперативні резерви для підтримки цього наступу чи захищатися від подальшого наступу України на півдні", - йдеться у звіті.

У відомстві вважають, що численні одночасні загрози, розкидані на 500 км, перевірять здатність РФ координувати оперативний план і перерозподіляти ресурси між кількома угрупованнями сил.

"На початку війни нездатність Росії зробити це була однією з основних причин поганої роботи військових", - зауважують у звіті.

Нагадаємо, як нещодавно розповіли в Офісі президента, українські військові продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку, а на додаток до цього з'явився ще один напрямок для просування наших захисників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка назвала дилему Росії, яка виникла через контрнаступ ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
08.09.2022 583
Еще материалы раздела «Україна»