НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
09.09.2022 567

В Україні дешевшає картопля: які ціни

Причина - збільшення пропозиції.

На ринку картоплі в Україні встановилася тенденція до зниження цін. Пише ТСН. 

Про це повідомляє платформа EastFruit.

Зазначається, що основною причиною такої тенденції стало сезонне збільшення пропозиції цієї продукції на ринку, тоді як попит на картоплю залишається невисоким.

Так, на сьогоднішній день в основних регіонах виробництва ціни на картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг, що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Водночас попри такий ціновий тренд, картопля в Україні сьогодні коштує в середньому на 46% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Оператори ринку також не виключають, що тенденція зниження ціни зберігатиметься й надалі, оскільки збиральні роботи в господарствах населення тривають.

Нагадаємо, що інфляція в Україні зросла до 22,2%, якщо порівняти з періодом від січня до серпня минулого року. Найбільше ціни зросли на транспорт — 24,8%. На продукти ціни зросли на 21%, на освітні послуги — на 16%, на алкоголь і тютюнові вироби — на 14%.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні дешевшає картопля: які ціни 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
09.09.2022 567
Еще материалы раздела «Економіка»