<
НОВИНИ ДНЯ: На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛКвсі новини дня
Політика
Росія
09.09.2022 689

Росіян позбавили навіть кнопкових телефонів: Nokia йде з ринку РФ

Фінська компанія Nokia оголосила про припинення співпраці з Росією.

9e80c33c26d1db05f9999e5fa196840a_09.09.22

Компанія HMD Global із Фінляндії, що випускає ґаджети під брендом Nokia, оголосила про вихід із ринку мобільних смартфонів у Росії. Пише ТСН. 

Про це пише видання "КоммерсантЪ", посилаючись на власні джерела.

HMD Global уже давно почала обривати зв'язки з Росією, а тепер згортає і свій мобільний підрозділ. Як стверджують ритейлери та дистриб'ютори, компанія розпочала процес ліквідації ТОВ "ЕйчЕмДі Мобайл Рус", через яку постачала до Росії смартфони та кнопкові телефони Nokia.

У 1990-х бренд завоював у Росії та інших країнах СНД велику популярність завдяки своїм кнопковим мобільним телефонам, які вважалися "невбиваними", проте з появою смартфонів ситуація погіршилася.

2013 року Microsoft купила мобільний підрозділ Nokia разом із ліцензіями на безліч патентів за 5,44 млрд євро, а за три роки продала частину бізнесу, пов'язану з виробництвом кнопкових телефонів, фінській HMD Global Oy та FIH Mobile — входить до китайської Hon Hai Technology Group.

Як зазначає видання, незважаючи на всі зусилля, бренд Nokia так і не зміг завоювати значну частку ринку РФ.

Виручка "ЕйчЕмДі Мобайл Рус" за 2021 рік склала всього 98 млн рублів за чистого прибутку 2 млн рублів. Для порівняння, російський постачальник Samsung ("Самсунг Електронікс Рус Компані") за той же період отримала 288 млрд рублів і 6,5 млрд рублів відповідно, тобто приблизно втричі більше.

Раніше стало відомо, що поставки кнопкових телефонів до РФ у першому кварталі зросли на 43%, водночас імпорт смартфонів скоротився на 14% - експерти пов'язують це з рішенням найбільших виробників смартфонів, призупинити постачання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіян позбавили навіть кнопкових телефонів: Nokia йде з ринку РФ 5.00 5 2
Політика / Росія
09.09.2022 689
Еще материалы раздела «Росія»