<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
12.09.2022 715

Названа дата похорону королеви Єлизавети II: як вони пройдуть

Похорони королеви Великої Британії Єлизавети II пройдуть у Вестмінстерському абатстві 19 вересня. Початок церемонії заплановано на 11:00 за місцевим часом (13: 00 за Києвом).

gettyimages_1250206577_2_650x410_12.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Букінгемського палацу.

Повідомляється, що до похорону труна з тілом королеви стоятиме у Вестмінстерському залі прийомів чотири дні. Стільки часу відведено на громадянську панахиду.

Труна буде доставлена з замку Балморал в Единбург в неділю, а у вівторок відправлена літаком до Лондона. Пізніше він перебуватиме у Вестмінстерському залі з середи до ранку похорону, які відбудуться в лондонському Вестмінстерському абатстві.

В цей час тіло королеви спочиває в дубовій труні, покритій королівським штандартом Шотландії і з вінком квітів, покладеним зверху, в бальному залі замку Балморал.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден має намір відвідати церемонію прощання королеви Великої Британії і Північної Ірландії Єлизавети II.

Раніше повідомлялося, що Єлизавета II померла на 96-му році свого життя. Британська королева відійшла у вічність в сімейному колі в замку Балморал на північному сході Шотландії. Тепер престол займе принц Чарльз.

До слова, королева Єлизавета II запустила процес передачі повноважень до Чарльза минулого літа.

Оценка материала:

5.00 / 2
Названа дата похорону королеви Єлизавети II: як вони пройдуть 5.00 5 2
Політика / Світ
12.09.2022 715
Еще материалы раздела «Світ»