<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛКвсі новини дня
Політика
Україна
12.09.2022 1478

Нинішній український контрнаступ не завершить війну – ISW

З надходженням все більшої кількості озброєнь Україна непомітно змінила стратегію війни.

fd3d87543cef8f9c026ed07149dbe013_12.09.22

Українські війська завдали серйозної поразки Росії, відвоювавши майже всю Харківську область під час контрнаступу. Пише ТСН. 

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Тривале обговорення, а потім оголошення Києвом про контрнаступальну операцію, спрямовану на Херсонську область, відвернуло російські війська від секторів, на яких українські сили провели вирішальні атаки в останні кілька днів", - зазначають аналітики.

Збройні сили України застосували HIMARS та інші західні системи для атак на російські наземні лінії зв'язку в Харківській і Херсонській областях, створивши умови для успіху операції.

Однак нинішній контрнаступ не покладе край війні, вважають експерти ISW.

"Кампанія на північному сході України в підсумку завершиться, що дозволить російським військам відновити стійку оборонну лінію і, можливо, навіть провести локальні контратаки", - додали експерти.

Нагадаємо, за тиждень після початку нового контрнаступу українські війська досягають успіхів на півдні, маючи амбітну мету — повернути більшу частину окупованої Росією Херсонщини до кінця року.

Оценка материала:

5.00 / 3
Нинішній український контрнаступ не завершить війну – ISW 5.00 5 3
Політика / Україна
12.09.2022 1478
Еще материалы раздела «Україна»