<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Росія
14.09.2022 553

Можуть розвернути зброю: Жданов - про указ Путіна олігархам, щоб ті створювали ПВК і відправляли їх на війну

Російські олігархи навряд чи відправлять свої приватні армії на війну проти України.

50138c831482702177099175e5210d6d_14.09.22

Все може скластися так, що російські багатії та їхні ПВК можуть розвернути зброю та повстати проти Кремля.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua сказав військовий експерт Олег Жданов.

"Путін начебто віддав наказ олігархам створювати приватні армії. Це вже взагалі. Плюс до того суспільство може вибухнути через мобілізацію та неспроможність економіки по виробництву техніки та озброєння, які потрібні для ЗС РФ для того, щоб більш-менш активно вести цю військову кампанію", - пояснив Жданов.

Військовий експерт вважає, що олігархи навряд чи відправлять свої ПВК на війну до України.

"Я колись припускав, що добровольчі батальйони можуть стати в руках місцевих влад доволі серйозною зброєю проти Кремля та центральної влади. А вони боряться за децентралізацію, бо центр забирає дуже велику кількість податків і місцевим нема чого красти. А тут олігарх, якого притиснули санкції, і він не може дістатися до свого європейського чи закордонного гаманця, повинен зі свого російського гаманця дістати гроші, найняти людей, озброїти їх та утримувати. І тут питання, а для чого? У Росії кожен олігарх має свою приватну армію, і я дуже сумніваюся, що вони зараз цю армію віддадуть Путіну, щоб вона за їхні гроші воювала в Україні. А якщо ці олігархи зустрінуться з генералами, яких можуть "пустити під ніж", через провали в Україні, то ще не факт, яке вони рішення ухвалять стосовно самого Путіна", - пояснив Олег Жданов.

Нагадаємо, розслідувач, керівник Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що Путін наказав олігархам та держустановам створювати ПВК для "нового етапу" війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Можуть розвернути зброю: Жданов - про указ Путіна олігархам, щоб ті створювали ПВК і відправляли їх на війну 5.00 5 2
Політика / Росія
14.09.2022 553
Еще материалы раздела «Росія»