<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
14.09.2022 708

Сталася "каскадна паніка": Жданов назвав єдину причину, чому "посипалася" оборона армії РФ на Харківщині

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що у російських військ на Харківщині була лише одна лінія оборони. Коли її прорвали ЗСУ, сталася "каскадна паніка", що призвело до того, що оборона ворога "посипалася".

a06f9cd60d8769fd1f9ef9c65af67f53_14.09.22

Тому, за словами Жданова, не зовсім правильно застосовувати термін "каскадне обвалення" оборони.

Про це військовий експерт Олег Жданов сказав в інтерв'ю ТСН.ua.

"За першою лінією оборони не було. Були окремі гарнізони, які займали якісь містечка і з яких вони почали втікати. Там, найімовірніше, була каскадна паніка. Це свідчить про наступне. Російські війська не збиралися переходити до "глухої" оборони. Я так розумію, вони очікували резервів та наказу на продовження наступу. Вони облаштували першу лінію оборони, далі оборони не було і не було опорних осередків. Вони навіть не виконали ті статути, за якими вони вчилися, як потрібно воювати. Тому коли ми прорвали першу лінію, далі пішла хвиля паніки. Коли доносилася звістка, що ЗСУ на підході, окупанти кидали позицію і втікали", - зазначив він.

Жданов додав, що українські війська застосовували агітаційні листівки на боєприпасах, щоб російські військові не чинили опір. Якщо вони це робили, то їх ліквідовували під час наступу.

"Якщо ні, то вони просто збиралися і втікали. Так сталося у Куп'янську, Балаклеї, Ізюмі. Я думав, що ми хоч в Ізюмі оточимо їх (за даними розвідки, там було 10-12 тис. військових - ред.), а вони кинули все, що можна було залишити, посідали до вантажівок, повідбирали у місцевого населення автомобілі, велосипеди і втекли. Темпи відступу були такі шалені, що ми не встигали за ними просуватися", - зауважив експерт.

Нагадаємо, за даними Washington Post, високопосадовці США прогнозують, що після поразки на Харківському напрямку росіяни будуть далі відступати з України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сталася "каскадна паніка": Жданов назвав єдину причину, чому "посипалася" оборона армії РФ на Харківщині 5.00 5 1
Політика / Україна
14.09.2022 708
Еще материалы раздела «Україна»