<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихіднівсі новини дня
Політика
Україна
15.09.2022 505

Росіянка "Сімба", яка воювала за Україну, загинула на фронті

В 2017-му Оля стала першою контрактницею-іноземкою у Збройних силах, яка отримала українське громадянство під час служби в армії.

9c4e1341ddd0bc70abae79ceca7c4902_15.09.22

На Херсонщині загинула військовослужбовиця Ольга Сімонова - росіянка за походженням, яка воювала за свободу України, пише ТСН.

Вона родом із Челябінська, дівчині було 34 роки. 2014 року Оля зреклася російського громадянства, що було її принциповою позицією, та переїхала до Києва.

Спочатку була парамедичкою в добровольчому підрозділі, а 2017-го Оля стала першою контрактницею-іноземкою у Збройних силах, яка отримала українське громадянство під час служби в армії.

Згодом Оля дослужилася до звання сержантки та була командиркою бойової машини піхоти у 24-тій механізованій бригаді імені Короля Данила.

Від лютого боронила найгарячіші точки Луганщини, потім її підрозділ перекинули на південь. Та навіть у найпекельніші дні боїв вона переймалася не так за себе, як за тварин, яких любила понад усе. Рятувала їх, вивозячи з Донбасу, та шукала їм новий дім.

А ще Оля Сімонова дуже добре вивчила нашу мову. Вона - приклад того, як справжньою українкою не народжуються, а стають.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіянка "Сімба", яка воювала за Україну, загинула на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
15.09.2022 505
Еще материалы раздела «Україна»