<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
Політика
Україна
15.09.2022 623

Окупанти бояться, що їх ліквідують ЗСУ, а тому хочуть здатися в полон - Жданов про ситуацію на півдні

На півдні України російські окупанти шукають способи, аби врятуватися і не потрапити до статистики втрат армії РФ.

За словами військового експерта Олега Жданова, російські військові шукають зв'язків з українськими спецслужбами. Зокрема, роблять це командири молодшого рангу. Вони хочуть обговорити з українською стороною умови здавання в полон, аби залишитися живими. Пише ТСН. 

Про це Жданов розповів в інтерв'ю "24 каналу".

За його словами, на правому березі Дніпра відбувається масове дезертирство серед російських військових. Окупанти бояться ефективного вогневого впливу з боку ЗСУ. Більше того - завдяки атакам по складах з боєприпасами і логістичних ланцюжках українським захисникам вдалося знекровити угруповання росії до такого стану, що воно буквально не здатне протистояти.

Відомо, що на окуповані території на півдні України перекинули 1,3 тис. кадирівців. Олег Жданов вважає, що їх скерували туди для ловлі дезертирів. За словами експерта, російські військові далеко не втікають, а просто відмовляються брати участь у путінській "спецоперації".

Жданов також розповів, що на Херсонському напрямку молодші командири самостійно ухвалюють рішення про відведення військ. На деяких ділянках фронту окупаційні війська відійшли не на кілометри, а на десятки від позицій ЗСУ. Так росіяни намагаються мінімізувати кількість "двохсотих" серед особового складу.

"Вони відводять їх, адже якщо їх сьогодні не відведуть, то завтра вони побіжать. Такою є ситуація на правому березі Дніпра", - наголосив Жданов.

Він зауважує, що на правому березі у ворога шанси невеликі, бо потрапили росіяни в пастку. Вони можуть або перепливати річку, або йти на смерть, або ж здатися в полон.

Нагадаємо, раніше американські фахівці ISW повідомляли, що після успішного контрнаступу українських Збройних сил у Харківській області окупанти не в змозі зміцнити нову лінію фронту. Наразі війська ворога, ймовірно, зосереджені біля лінії Лиман-Ямпіль.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти бояться, що їх ліквідують ЗСУ, а тому хочуть здатися в полон - Жданов про ситуацію на півдні 5.00 5 1
Політика / Україна
15.09.2022 623
Еще материалы раздела «Україна»